Alen Šenkovski - Projekat koji mnogo obećava

Alen Šenkovski - Projekat koji mnogo obećava

Objavljeno u: Vesti Autor  16. februar 2021. veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta

Info o projektu ALEN ŠENKOVSKI.

Prošle čudne i teške godine, rodio se novi Hrvatski super - heavy metal bend i to ne bilo kakav, nego super grupa! Jedni od najboljih muzičara i legende naše regionalne rock i alternativne glazbe na inicijativu Alena Šenkovskog, udružili su svoje znanje, iskustvo i želju za dobrom heavy rock muzikom i bez puno priče snimili punokrvnu heavy metal pesmu. Možemo reći da je izolacija u ovo doba pandemije zaslužna za nastanak ovog muzičkog projekta, koji će tek pokazati zube svim ljubiteljima dobrog žestokog zvuka - kocka je bačena, povratka nema.

Članovi ovog jedinstvenog benda su:

O ovim muzičarima ne treba puno govoriti. Bend se zove "Alen Šenkovski" s obzirom na ideju i inicijativu celog projekta. Prvi singl sa pratećim spotom pod nazivom "Muzej izgubljenih duša" za koji tekst potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo, a muziku Alen Šenkovski, trebao bi ugledati svetlo dana krajem ovog meseca. Snimanje su odradili muzičari sami u svojim kućnim studijima, editing je radio Marko Josipović (Comarana production) u Španiji, a sound dizajn i pripremu za mix i mastering Alen Šenkovski. Za fx trake i sequencere zaslužan je Leon Martell (Leon Šenkovski). Mix je radio Dejan Orešković, jedan od naših najboljih producenata, a mastering John Davis u "Metropolis" studiu u Londonu.

John Davis jedan je od najboljih mastering inženjera u svetu koji je radio mastering za brojne svetske bendove i filmsku muziku (Led Zeppelin,Opeth, Gorillaz, filmovi Alien, Predator itd.) pa je tako i nosilac brojnih nagrada.

Za vizualni identitet benda, kao što su logo i album cover se brine grafički dizajner Danny Rafaniello iz Švajcarske.

Kao što se može i zaključiti, na projektu učestvuje ceo tim vrhunskih ljudi iz celog sveta i rad na pesmama je u galopirajućem tempu. Predviđanja kažu da će album ugledati svetlo dana krajem godine, a do tada će izlaziti singl po singl.

Stay Tuned!

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs