Divlje Jagode - Novi singl

Divlje Jagode - Novi singl

Objavljeno u: Vesti Autor  02. oktobar 2019. veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta Medije

U okviru obeležavanja četrdeset godina postojanja na muzičkoj sceni, sastav Divlje Jagode objavio je rimejk kompozicije „Sama si“ sa albuma „Čarobnjaci“ iz 1983. godine.

Kompozicija "Sama si" u kojoj gostuje Žanil Tataj - Žak (albumi ''Magic Love'' i ''Sto vjekova'') istovremeno najavljuje i novi studijski album, koji bi prema rečima gitariste, kompozitora i frontmena grupe Seada Lipovače, uskoro trebalo da bude objavljen.

Video je snimljen u studiju Šišmiš, a snimila ga je kreativna ekipa „RetroMetro & John Doe Production“. Novom singlu prethodile su i kompozicija „Znamo da je Kraj“ sa novog albuma, a zatim i obrade „Zauvijek tvoj“ i „Zbog tebe draga“ (Andy LaRocque’s Sonic Train Studio, Sweden) .

Novi album, kako je najavljeno, bice objavljen u izdanju muzičke kuće Croatia Records.

"Sretan sam što ću na novom albumu moći okupiti neke drage ljude sa kojima je uvijek bilo posebno zadovoljstvo raditi. Konačna lista gostiju nije gotova, ali će imena kao što su Toni Janković (prvi pjevač Divljih Jagoda), Tifa i Tony Martin iz Black Sabbatha sigurno razveseliti sve one koji nas ovih 40 godina prate. Ne postoji put koji nema krivina pa sam tako osim zasluga i kriv za neke promašaje. Ne postoji čovjek koji ne griješi, ali kako smo nakon 40 godina još uvijek tu, još uvijek sviramo, onda se ipak nadam da je na tom putu bilo puno više dobrih stvari", rekao je Zele Lipovača.

 

Divlje Jagode:

Zele Lipovača

Livio Berak

Damjan Mileković

Damjan Deurić

Emil Kranjčić

http://divlje-jagode.com/

https://www.facebook.com/divljejagode

Katarina Misailović

Radna biografija:

Novinar od 1999. godine.

Novinar, autor, voditelj, i muzički urednik na TV Čačak od 1999. do 2008. godine.

Autor i voditelj muzičkih emisija:

  • Videosound  (Rock muzika) - TV Čačak
  • Soba Pastelnih Tonova  (Klasična i jazz muzika) - TV Čačak
  • Soba (emisija istrażivačkog tipa - muzika kao fenomen, i uticaj muzičke umetnosti na razvoj društva;  razvojno psihološke osnove muzike) - TV Čačak
  • Emisija Art of Sound (Rock i pop), TV  projekat, 2008.
  • Prezenter i novinar- saradnik, u emisiji Mo Sport - SOS Kanal, 2009.
  • novinar - saradnik na portalima „Ozon Press“ i „Čačanski glas“ 2015.
  • Član UNS-a

Adresa sajta www.facebook.com/videosound.art.5

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs