The Tilt - omaž muzici Osamdesetih

The Tilt - omaž muzici Osamdesetih

Objavljeno u: Vesti Autor  08. septembar 2019. veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta Medije

Kompozitor i klavijaturista Vladimir Ɖedović je svojim prvim autorskim singlom najavio novi muzički projekat pod nazivom The Tilt. Pesma „Random“ naći će se na debi albumu „Skill Shot“, koji je u pripremi.

Prema komentarima, kako tvojih kolega, tako i ljubitelja muzike, očigledno je da je singl veoma dobro prihvaćen. Reci nam nešto više o ovom projektu?

Projekat je nastao iz želje da se posle dužeg niza godina saradnje sa mnogobrojnim kolegama oprobam samostalno u autorskim vodama i snimim nešto za sebe. Osetio sam da konačno imam dovoljno zrelosti da posvetim barem jednu pesmu muzici na kojoj sam odrastao a ideja mi je da ceo predstojeći album bude omaž muzici 80tih i da prikažem kako zamišljam da bi ljudi iz tog doba komponovali danas, navodi Vladimir Ɖedović.

Predstavi nam ekipu koja je pored tebe učestvovala u realizaciji čitave „priče“, ali i na snimanju singla i debi albuma?

Pesmu je otpevao Miloš Ilić, gitare je snimao Mladen Pecović dok je Jovana Repović itekako pomogla sa pratećim vokalima. Miks je uradio Miloš Mihajlović iz Studija BLAZE, dok sam ja pored muzike i teksta uradio deo vezan za elektronske zvukove (klavijature, bas, bubanj i vokoder) kao i video montažu.

Da li je album već snimljen, i kada je u planu objavljivanje?

Album je u razvojnoj fazi. Pre snimanja singla, delovao je dosta daleko. Ali, kako sam se negde i nadao, jedna pesma je pokrenula nastanak novih i sada je cela ideja dosta realnija. Medjutim, zbog obaveza prema drugim projektima jedino što mogu da kažem jeste da se nadam da će album biti završen početkom sledeće godine. 

 

Vladimir Ɖedović

Dugi niz godina baviš se muzikom, i odlično se snalaziš u svim muzičkim žanrovima.  U svemu tome, uspeo si da izgradis svoj lični stil. Pretpostavljam da je na to dosta uticala i muzika koju lično slušaš.. Na koji način su sve te činjenice doprinele tvom umetničkom izrazu?

Prva stvar koju sam naučio o muzici jeste da su žanrovi samo aranžmani pesama. Dobra pesma će biti dobra i kao balada i kao heavy metal pesma. Šta će tačno postati - zavisi od producenta ili kompozitora. Zato sam “delove sebe” i nalazio skoro svuda. Profesionalniji muzičari sigurno umeju i zanatski da urade fenomenalne pesme, ali, što se tiče ovog projekta, želeo sam da to bude staromodno - da me tog dana nešto inpiriše i toliko pokrene da započnem pisanje pesme i pratim taj proces usput. Jako mi je bitno da uskladim atmosferu izmedju muzike i teksta. Zato sam kolegama i rekao da broj gotovih pesama brojim po tome koliko imam završenih tekstova. Muzika mi predstavlja mnogo više od nota ili primenjene tehnike i na ovom projektu želim da snimim isključivo pesme gde će svaka podsetiti na period kada su nastajale kao i na emocije koje su postojale u trenutku stvaranja.

Kako umetnik ističe, promocija albuma je takođe u planu.

Pored promocije albuma želja mi je da ovaj materijal izvodim i uživo, tako da se nadam da ćemo se naredne godine videti na nekom od nastupa.

 

Vladimir Ɖedović je poznat u svetu muzike po radu sa brojnim pop i rock umetnicima i izvođačima, ali i kao nekadašnji, dugogodišnji član heavy metal sastava Alogia. Već godinu dana svira sa bendom umetnika dr. Neleta Karajlića.

 

Bandcamp • http://thetilt.bandcamp.com

IG • http://instagram.com/the.tilt.project

FB • http://fb.me/the.tilt.project

 

Katarina Misailović

Radna biografija:

Novinar od 1999. godine.

Novinar, autor, voditelj, i muzički urednik na TV Čačak od 1999. do 2008. godine.

Autor i voditelj muzičkih emisija:

  • Videosound  (Rock muzika) - TV Čačak
  • Soba Pastelnih Tonova  (Klasična i jazz muzika) - TV Čačak
  • Soba (emisija istrażivačkog tipa - muzika kao fenomen, i uticaj muzičke umetnosti na razvoj društva;  razvojno psihološke osnove muzike) - TV Čačak
  • Emisija Art of Sound (Rock i pop), TV  projekat, 2008.
  • Prezenter i novinar- saradnik, u emisiji Mo Sport - SOS Kanal, 2009.
  • novinar - saradnik na portalima „Ozon Press“ i „Čačanski glas“ 2015.
  • Član UNS-a

Adresa sajta www.facebook.com/videosound.art.5

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs