"Vrelina" - novi album Jovana Maljokovića

"Vrelina" - novi album Jovana Maljokovića

Objavljeno u: Recenzije Autor  03. novembar 2016. veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta Medije

Jovan Maljoković bend "Vrelina"

PGP RTS 2016.

 1. Vrelina
 2. Stranac
 3. Ne pitaj me nikada
 4. Male stepenice
 5. Samo ti i ja
 6. Daj mi samo jedan razlog
 7. Ne hajem
 8. Indiskretno ogledalo
 9. Divan dan
 10. Zauvek
 11. Ljubav
 12. Na raskrsnici svetova
 13. Svitanje
 14. Put u Dečane
 15. Dosadno popodne

Trajanje: 60 minuta

Novi album Jovana Maljokovića i njegovog benda, Vrelina, jedanaesti po redu, izdat je početkom ove godine i sadrži 11 novih pesama od kojih su četiri instrumentalne, a ovim pesmama dodate su još četiri sa ranijih albuma. Pesme Samo ti i ja i Zauvek prenete su sa albuma Zauvek iz 2006. godine dok su Indiskretno ogledalo i Ljubav preneti sa albuma Indiskretno ogledalo koji je objavljen 2009. godine. Zanimljivo je da se pesma Indiskretno ogledalo pojavila još davne 1985. godine na albumu Krčma Džerima koji je ujedno i prvi album Jovana Maljokovića i njegovog seksteta u to vreme. Kroz ovu pesmu se može ispratiti put kojim je Maljoković išao od samih početaka svog stvaranja, od džeza i džeza sa etno prizvukom sve do aranžmana u fank i soul maniru kakva je većina pesama na poslednjem albumu.

Stalnim članovima benda, a to su Jovan Maljoković (tenor saksofon), Nemanja Banović (truba), Ivan Ilić (klavijature i trombon), Goran Potić (gitara), Slaviša Pavlović Stenli (bas gitara), Miodrag Đino Maljoković (bubnjevi) i vokali Anđelka Simić i Jelena Theunisz, u snimanju albuma pridružili su se Strahinja Banović  (truba u 10. i 14. pesmi ), Dušan Sarić (klavijature u 7, 12, 14. i 15. pesmi), Ivan Aleksijević (klavijature u 10. pesmi), Mihajlo Blam (kontrabas u 8. pesmi), Lazaro Del Toro Vega i Roberto Hustiz Vinales (perkusije u 10. pesmi), Veljko Nikolić Papa Nik (perkusije u 11. pesmi), Ivana Kotov (glas u 4. i 5. pesmi), Aleksandra Denda (glas u 8. pesmi i prateći vokal u 5. i 8), Jelena Vlahović Mihajlović (prateći vokal u 5. i 7. pesmi), Marina Vjetrović (prateći vokal u 5. pesmi) i Mihailo Krstić (programiranje u 5. pesmi).

Album se ogleda raznovrsnošću, prvenstveno zvuka poput latina, fanka, soula koji su odlično uklopljeni u aranžmane, pa i samih aranžmana (jedanaest numera sa glasom od kojih tri balade i četiri instrumentala). Ova raznovrsnost svakako je omogućila da se put, kojim je do sada išla njihova muzika, proširi i na taj način poveća i broj slušalaca. Albumom Vrelina Jovan Maljokovic i njegov bend, uz pomoć odlično odabranih muzičara, uspeli su da zadrže mesto na muzičkoj sceni Srbije koje već godinama brane dobrim albumima.

Najnovije od Nikolina Srećković

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs