EX - Bioskop radi ponovo

EX - Bioskop radi ponovo

Iako nam je više poznat po densu devedesetih nego po rokenrolu, frontmen grupe “Luna” Čedomir Rajačić, svima poznat kao Čeda Čvorak, vraća se svojim muzičkim počecima i bendu iz 1985. godine “Sveža krv”.

BN MUSIC, 2015.

Slobodan Radivojević Selo- bas gitara
Čedomir Rajačić- vokal i gitara
Ivan Milčić- solo gitara
Saša Šarvari- bubanj

1. Živote moj
2. Dunave
3. Reka greha
4. Lale
5. Dao bih sve
6. Bioskop radi ponovo
7. Sta je to ljubav
8. U slavu njima
9. Za sve ljude

Trajanje: 35 minuta


Iako nam je više poznat po densu devedesetih nego po rokenrolu, frontmen grupe “Luna” Čedomir Rajačić, svima poznat kao Čeda Čvorak, vraća se svojim muzičkim počecima i bendu iz 1985. godine “Sveža krv”. Ovaj hard-rok sastav ponovo se okupio 2010. godine zahvaljujući nastupu na koncertu “Kondora”, a povodom trideset godina od prvog albuma “Sveža krv”, sada pod nazivom “Ex” objavljuju novi album “Bioskop radi ponovo”. Od starih članova benda danas su tu frontmen grupe Čedomir i Slobodan Radivojević Selo, a ovim povodom, pridružili su im se Ivan Milčić i Saša Šarvari.

Autori svih pesama su stari članovi, Čedomir i Slobodan koji u potpunosti ostaju dosledni nekadašnjem zvuku grupe „Sveža krv“ i pravom zvuku hard-roka. Iako bez naročitih vokalnih sposobnosti, u svim pesmama možemo čuti glas Čedomira kome se u poslednjoj pesmi pridružuje i Slobodan. Zanimljivo je da poslednja pesma jedina nije nova već je verzija originalne sa albuma iz 1985. godine. U tekstovima se, u većini pesama, obraĎuju ljubavne teme. Iako jednostavan, tekst osme pesme zaslužuje pomen jer kao što i sam naziv kaže “U slavu njima” u njoj peva u slavu “kraljevima roka” i pominje velika imena rok scene poput Dženis Džoplin, Bon Skota, Morisona i Hendriksa. Album “otvara” pesma “živote moj” koja je, kao i narednih pet pesama, u brzom tempu, dok se tri pesme koje “zatvaraju” album mogu nazvati baladama. U većini pesama ističu se sola gitariste Ivana Milčića koja zaslužuju naročitu pohvalu. Da, kao što Čedomir i sam kaže, “nema
revolucije sem visoke rezolucije u fotkama i zvuku” govore pesme sa albuma koje imaju tipičan hard-rok zvuk bez ikakvih iznenađenja.

Za sve ljubitelje ovog zvuka, grupa Ex ima šta da ponudi, nadam se da ćemo imati priliku da je čujemo i uživo kako bi uživali u sjajnom zvuku i, verujem, dobroj atmosferi.

Dodatne informacije

Najnovije od Nikolina Srećković

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs