Mustang - On With The Fight

Mustang - On With The Fight

Objavljeno u: Recenzije Autor  25. mart 2016. veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta Medije

Muzičku scenu „krase“ mnogobrojni hitovi loše muzike, ali je još uvek moguće čuti stari dobar zvuk rock & roll-a. „On with the fight“ je album prvenac grupe „Mustang“ osnovane 2013. godine sa željom da potpomognu očuvanju rock muzike.

Izdavač: One records, 2016.

Ana Šarić – vokal
Boris Boras – bas gitara
Jure Brekalo – bubnjevi
Marin Bevanda – gitara

1.    Nothing man – Boris Boras/Marin Bevanda
2.    On with the fight – Boris Boras/Marin Bevanda
3.    Can we try – Boris Boras
4.    Again I feel alive – Marin Bevanda/Boris Boras
5.    Hey – Boris Boras/Marin Bevanda
6.    Every day without you – Boris Boras
7.    Can't escape the evil eye – Boris Boras/Marin Bevanda
8.    Full throttle – Marin Bevanda
9.    Would it be the same – Boris Boras
10.    Not there – Boris Boras
11.    Light in the dark – Boris Boras

Trajanje: 45 minuta


Muzičku scenu „krase“ mnogobrojni hitovi loše muzike, ali je još uvek moguće čuti stari dobar zvuk rock & roll-a. „On with the fight“ je album prvenac grupe „Mustang“ osnovane 2013. godine sa željom da potpomognu očuvanju rock muzike. Članovi benda od samog početka vredno rade na autorskim pesmama koje potpisuju Boras i Bevanda. Sve pesme sa albuma su napisane na engleskom jeziku, a većina je u brzom tempu, što i očekujemo od hard rock benda, međutim postoje i četiri pesme koje se mogu nazvati baladama, a u kojima naročito dolaze do izražaja vokalne sposobnost pevačice Ane Šarić. U svim numerama čujemo „klasičan“ rock zvuk bez iznenađenja, sa sjajnom gitarom i bubnjem koji naročito dobrinose dobrom zvuku. „Mustang“ svira muziku koja je usmerena na obožavatelje ovog žanra, čime su onemogućeni da značajno prošire slušalačku publiku.

Tekstovi pesama su napisani u duhu hard rock-a, a koncipirani su vrlo dobro, kao i album, čiji je lajtmotiv borba, što i stoji u njegovom nazivu. On predstavlja zaokruženu celinu sa jednakim kvalitetom svih pesama. Treća pesma na albumu – „Can we try“ zaslužuje naročitu pohvalu uzimajući u obzir sve aspekte, gde se posebno izdvaja aranžman sa korišćenjem violine. Jednu od pesama na albumu, “Full throttle”, posvetili su svim bajkerima, što ne čudi ako imamo u vidu česte nastupe “Mustanga” na moto skupovima.

Na albumu „On with the fight“ gostuju: Atilla Aksoj (akustična gitara), Marija Korunić-Miljko (prateći vokal), Monika Kralj (prateći vokal), Jimmy Budeš (klavijatura), Petar Žižek (klavijatura) i Nikolina Pandža (violina).

„Mustang“ je mlad bend, te se od njih tek očekuje uspon izdavanjem narednog albuma i stajanje na muziču scenu sa već afirmisanim muzičkim grupama. Verujem da će svojim radom ostvariti  sjajne rezultate i svoje snove iz detinjstva, a rock muzici podariti još godina života.

Dodatne informacije

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs