Zona B - Live: Dom omladine Beograda, 05/12/2014.

Zona B - Live: Dom omladine Beograda, 05/12/2014.

Objavljeno u: Recenzije Autor  24. mart 2016. veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta Medije

Ovaj album predstavlja zvanični snimak sa koncerta kultnog beogradskog bluz benda Zona B iz 2014. godine, održanog radi promocije DVD-ija „Crna maca“.

Izdavač: One Records, 2016.

Petar Zarija – vokal
Duda Bezuha – električna gitara
Dadi Stojanović – električna gitara
Zdenko Kolar – bas gitara
Dušan Ristić Rista – bubnjevi

1. Don't Cry for Me – Duda Bezuha/Muki Mušicki
2. Me and My Baby – Duda Bezuha/Dadi Stojanović
3. Blues Shoes – Duda Bezuha/Muki Mušicki
4. She is Coming – Duda Bezuha/Muki Mušicki
5. Voodoo Toy – Duda Bezuha/Muki Mušicki
6. Blue Sugar – Duda Bezuha/Muki Mušicki
7. I'm All Right (You Can't See Me) – Dragoljub Crnčević
8. Pawn Shop Blues – Dadi Stojanović/Muki Mušicki
9. Negde daleko – Zoran Božinović/Robert Nemeček
10. She Moves So Quick – Dadi Stojanović/Muki Mušicki
11. Tell Me Why – Duda Bezuha/Muki Mušicki, Stevan Lazić
12. Boogie Singer – Slobodan Boco Samardžija
13. Got My Mojo Working – Muddy Waters/Preston Foster

Trajanje: 69min.


Ovaj album predstavlja zvanični snimak sa koncerta kultnog beogradskog bluz benda Zona B iz 2014. godine, održanog radi promocije DVD-ija „Crna maca“.

Zona B je na ovom koncertu pevala hitove sa svoja tri novija studijska albuma: „Original“ (2005), „Devil Blues“ (2007), i „Joker“ (2011), zajedno sa 'gostujućim' pesmama rok grupe iz 70ih „Pop mašina“ i Muddy Waters-a. Rezultat je kolaž svog njihovog dosadašnjeg repertoara: rokenrol šlageri-balade u stilu Bitlsa („She is Coming“), primese kantrija („Me and My Baby“), ali i ono što je činilo osnovu benda od samog početka -  izvorni delta bluz i rok bluz - sve će naći mesto na ovom albumu.

Zajedno sa osnovnom postavkom benda na koncertu su učestvovale brojne legende domaće rok i bluz scene: Jovan Savić Lole, pevač iz originalnog sastava Zone B iz 1986. godine, Vidoja Božinović Džindžer (Riblja Čorba), Tanja Jovićević (Oktobar 1864), Dragoljub Crnčević Crnke (Dr Project Point Blank), Rade Radivojević za klavijaturom, Pera Joe Miladinović i Jovan Ilić za usnom harmonikom, i Bora Pavićević Longa za bubnjevima.

Energičnost koncerta ostala je u potpunosti sačuvana u post-produkciji, a posebno se izdvajaju izvođenja „Voodoo Toy“, „Negde daleko“, „Pawnshop Blues“ sa gostujućim Perom Joe Miladinovićem, i „Tell me why“ sa Tanjom Jovićević.
Poslednja numera, „Got My Mojo Working“, je dosledan tribjut jednom od najvećih uzora Zone B – Muddy Waters-u, i služi kao sjajan zaključak atmosfere koja je vladala čitavim koncertom - a i albumom.

Live: Dom Omladine Beograda stoji kao odlično sumiranje dosadašnjih 25 godina stvaralaštva i  rada Zone B na srpskoj rok i bluz sceni.

Dodatne informacije

Više iz ove kategorije Mustang - On With The Fight »

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs