Anneke van Giersbergen - 9. Novembar, Dom Omladine, Beograd

Anneke van Giersbergen - 9. Novembar, Dom Omladine, Beograd

Objavljeno u: Najave koncerata 06. februar 2022. veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta

Čuvena holandska pevačica i autorka Anneke Van Giersbergen održaće koncert 9. novembra 2022. godine u velikoj sali Doma Omladine Beograd, u organizaciji MM Concerts, Serbian Hellbangers i Kosmonaut Booking. Ovo će biti njen prvi nastup u Srbiji i tom prilikom predstaviće pesme iz svoje bogate diskografije u akustičnom maniru, uz pratnju celog benda.

Anneke je muzičku karijeru započela 1994. godine kada se priključila legendarnom gothic doom metal bendu The Gathering. Godinu dana kasnije objavili su uticajni album „Mandylion“ koji je momentalno postao inspiracija mnogim drugim bendovima na sceni kao što su Therion, Nightwish, Lacuna Coil, Within Temptation. Međutim Anneke i momci iz The Gathering želeli su dalje da eksperimentišu sa zvukom i do 2006. godine snimili niz sjajnih albuma, uspešno šetajući kroz žanrove čiji su put sami definisali kao „trip-rock“.

Nakon 13 godina sa The Gathering, Anneke je 2007. godine započela svoju solo karijeru. Već od prvog narednog projekta Agua De Annique pokazala je da njena kreativnost nema granica. Od tada je snimila šest solo studijskih albuma, predvodila bendove The Gentle Storm i Vuur, više puta snimala i nastupala sa kanadskim metal genijem Devin Townsendom i svojim spokojnim ali moćnim glasom obojila pesme bendova: Anathema, Ayreon, Amorphis, Moonspell, Within Temptation i drugih.

Aktuelni album „The Darkest Skies Are The Brightest” je postigao veliki uspeh među fanovima i kritičarima. Intiman zvuk ove ploče biće adekvatno predstavljen na predstojećoj turneji u akustičnoj postavi celog benda.

Dodatne informacije

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs