Objavljeno u: Koncerti Autor 25. april 2019.

U Sali Amerikana u beogradskom Domu omladine, u petak je održan koncert sastava Zona B, sa gostima.

Fotografija: Wood RS

Muzičku podršku članovima grupe, na bini su pružiili i dugogodišnji saradnici - kompozitor, aranžer i producent Rade Radivojević, kao i pridruženi član, Zoran Žikić (udaraljke), a nastupio je i Hor KST-a.  Nesvakidašnje Bluz veče u Domu omladine, bilo je i svojevrsna najava novog albuma, koji bi, kako basista Zdenko Kolar navodi, trebalo da bude objavljen u toku ove godine.

„Album je trebalo da bude gotov, i ovo je trebalo da bude promocija. Sticajem okolnosti, a s obzirom na to da živimo u teškim vremenima, album još uvek nije izašao, niti je još uvek snimljen. Došli smo do ideje da sa horom KST (Klub studenata tehnike), ovde u Amerikani, snimimo jednu pesmu,  tako da je moguće da se snimak sa ovog koncerta pojavi na tom CD-u.

Kolar ističe i to, da je koncert  bio idealna prilika za premijerno izvođenje pet novih pesama.Ko prepozna da je pesma nova- svaka čast!“, dodao je poznati basista.

 

Fotografija: Wood RS

 

Sastav Zona B do sada je snimio šest studijskih albuma: Bestseller, Juke box,  Pirat , Two on One (kompilacija). Album “Original” objavljen je pod etiketom izdavačke kuće “One Records” iz Beograda. Isti izdavač, objavio je i autorska ostvarenja “Devil Blues” iz 2007. i , 2011. godine “Joker”. Objavljeno je i video izdanje „Crna Maca“, 2014. Zdenko ističe da u bendu ne „žure“ puno kada je u pitanju objavljivanje novog albuma. Smatra da imaju dovoljno godina, ali i iskustva koje im ukazuje na to, da nema potrebe da rade „na brzinu“, a da će album biti objavljen kada se bude ukazao pravi momenat za to.

„Mislimo da će to biti dobar materijal, pošto već dugo nismo ušli u studio. Sakupljamo te pesme već godinama, i smatramo da treba da ih objavimo bar zbog naših fanova koji dolaze na koncerte.“

 

Album bi, prema rečima Zdenka Kolara, trebalo da bude objavljen u jesen ove godine.

 

Sastav Zona B osnovan je 29. Novembra, 1986. godine. Clanovi grupe nastupali su širom regiona - na brojnim koncertima i festivalima, a radili su i sarađivali sa muzičkim imenima, kao što su:  Svetozar “Zoran” Božinović , Dadi Stojanović, Jovan Savić,Tomislav Rakijaš,Vladimir Filipović, Ljuba Đordević,  Vlada Divljan, Ivan Božinović, Miroslav Cvetković Cvele, Aleksandar Saša Lokner, Buddy Guy, Mike Sponza, Keith Dunn, Ivan Aleksijević, Vasil Hadžimanov, Maks Kočetov, Ivana Ćosić, Bebi Dol, Ognjen Radivojević, i mnogi drugi...

 

 Članovi benda:

Dušan Duda Bezuha - gitara

Zdenko Kolar - bas

Petar Zarija - vokal

Petar “Pera Joe” Miladinović - usna harmonika

Dušan Ristić - bubnjevi

Zoran Žikić - udaraljke

 

Fotografije : Wood RS

Objavljeno u: Koncerti Autor 22. novembar 2018.

Beth Hart, jedana od najboljih bluz-rok pevačica današnjice, ponovo dolazi u Beograd i okviru proslave 25 godina duge karijere nastupiće u Hali sportova „Ranko Žeravica“ 2.decembra 2018.godine. Kao specijalni gosti na koncertu nastupiće akustična trojka u sastavu: Mr.Swagger, Pera Joe i Katarina Pejak!

Objavljeno u: Koncerti Autor 22. novembar 2018.

Beth Hart ponovo dolazi u Beograd! U okviru proslave 25 godina duge karijere, ova pevačica nastupiće u Hali sportova „Ranko Žeravica“ 2.decembra 2018.godine.

Objavljeno u: Koncerti Autor 02. februar 2018.

Krajem prethodne godine, 12. decembra, imali smo priliku da slušamo hitove sastava Kerber u nešto drugačijem aranžmanu. Naime, nastup je najavljivan kao akustičan koncert nalik onim iz 1994-te u rodnom Nišu i 1996-te u Novom Sadu.

Objavljeno u: Koncerti Autor 08. decembar 2017.

Jedna od najpopularnijih srpskih i jugoslovenskih rok grupa, Riblja Čorba, održala je pred beogradskom publikom, akustični koncert “Čorba se čuje i bez struje “, 27. novembra u Velikoj dvorani Sava Centra.

Objavljeno u: Koncerti Autor 25. jun 2017.

Koncert utemeljivača i predvodnika domaće akustične rok scene. Četiri gitare, četiri glasa, Asim Sarvan, Miomir Đukić, Ljubomir Ninković i Vojislav Đukić Koki.

Centar za kulturu, Smederevo, 11. maj 2017.

Objavljeno u: Koncerti Autor 10. avgust 2016.

Članovi benda:

Miloš Savić – pevač, frontmen benda
Goran Bogdanović – bass gitara, prateći vokal
Stefan Vulović – ritam gitara
Miloš Bajić – bubanj
Uroš Pajić – lead gitara

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs