Katarina Misailović

Katarina Misailović

Radna biografija:

Novinar od 1999. godine.

Novinar, autor, voditelj, i muzički urednik na TV Čačak od 1999. do 2008. godine.

Autor i voditelj muzičkih emisija:

  • Videosound  (Rock muzika) - TV Čačak
  • Soba Pastelnih Tonova  (Klasična i jazz muzika) - TV Čačak
  • Soba (emisija istrażivačkog tipa - muzika kao fenomen, i uticaj muzičke umetnosti na razvoj društva;  razvojno psihološke osnove muzike) - TV Čačak
  • Emisija Art of Sound (Rock i pop), TV  projekat, 2008.
  • Prezenter i novinar- saradnik, u emisiji Mo Sport - SOS Kanal, 2009.
  • novinar - saradnik na portalima „Ozon Press“ i „Čačanski glas“ 2015.
  • Član UNS-a
Objavljeno u: Reportaže 01. mart 2020.

Povodom obeležavanja četrdeset godina postojanja na muzičkoj sceni, objavljen je novi studijski album sastava Divlje Jagode, pod nazivom Jukebox. U toku promotivne turneje, pomenuto ostvarenje je predstavljeno u RTS Klubu, u zgradi Radio Beograda. Na promociji je govorio i poznati gitarista Borislav Mitić. Nakon svečanog uvodnog dela, održan je i nastup u kultnoj Šestici (muzički studio Radio Beograda).


Objavljeno u: Intervjui 16. februar 2020.

Poznat po svom energičnom scenskom nastupu, Djordje Stijepović je u svetu muzike priznat kao jedan od najboljih „slap“ kontrabasista. Pored benda „Tiger Army“ sa kojim dugi niz godina ima vrlo uspešnu karijeru i značajan broj objavljenih albuma, kao i sastava Drake Bell-a, Ɖorđe istovremeno svira i u sastavu „Atomic Sunset“. Nastupao je na brojnim festivalima širom sveta.


Objavljeno u: Vesti 02. oktobar 2019.

U okviru obeležavanja četrdeset godina postojanja na muzičkoj sceni, sastav Divlje Jagode objavio je rimejk kompozicije „Sama si“ sa albuma „Čarobnjaci“ iz 1983. godine.
Objavljeno u: Intervjui 16. septembar 2019.

Photographer Niko Antero Hill from Finland, known for his work with many bands such as Flat Earth, talks about his passion for music, about his artwork, and his favorite bands. He also reveals some of his secret wishes.


Objavljeno u: Vesti 08. septembar 2019.

Kompozitor i klavijaturista Vladimir Ɖedović je svojim prvim autorskim singlom najavio novi muzički projekat pod nazivom The Tilt. Pesma „Random“ naći će se na debi albumu „Skill Shot“, koji je u pripremi.


Objavljeno u: Vesti 09. avgust 2019.

Danas je objavljen novi singl sastava The 69 Eyes, koji nosi naziv Black Orchid.


Objavljeno u: Intervjui 25. jun 2019.

Anttoni Pikkarainen je kompozitor, gitarista, tekstopisac i pevač alternativnog rock/metal sastava Flat Earth iz Helsinkija (ex HIM / Amorphis), i grunge/altrock benda Polanski, takodje iz Helsinkija. Anttoni govori o muzičkoj sceni u svetu - nekada i sada... o momentima inspiracije, kao i o svojim prijateljima i muzičarima iz oba benda.


Objavljeno u: Vesti 18. jun 2019.

Branko Misailović - kompozitor, pevač i gitarista, ljubiteljima kvalitetne akustične svirke u Beogradu poznat pod pseudonimom Dobri sin Bane, i ove sedmice nastupa u klubovima.


Objavljeno u: Vesti 16. jun 2019.

 

Riječki kompozitor, muzičar, producent i pevač Žanil Tataj Žak, juče je premijerno predstavio novi singl. Kompozicija  „Na putu za Raj“,  objavljena je u izdanju muzičke kuće „One Records“ iz Beograda.


Objavljeno u: Intervjui 06. jun 2019.

Anttoni Pikkarainen - singer, musician, guitarist, songwriter and lead vocalist for Flat Earth (alternative rock/metal band from Helsinki, featuring well known Finnish musicians from HIM and Amorphis) and Polanski (Helsinki based grunge/altrock band), talks about world music scene back in the day / nowadays... about moments of inspiration... about his friends and musicians from both bands...


Objavljeno u: Koncerti 25. april 2019.

U Sali Amerikana u beogradskom Domu omladine, u petak je održan koncert sastava Zona B, sa gostima.

Fotografija: Wood RS

Muzičku podršku članovima grupe, na bini su pružiili i dugogodišnji saradnici - kompozitor, aranžer i producent Rade Radivojević, kao i pridruženi član, Zoran Žikić (udaraljke), a nastupio je i Hor KST-a.  Nesvakidašnje Bluz veče u Domu omladine, bilo je i svojevrsna najava novog albuma, koji bi, kako basista Zdenko Kolar navodi, trebalo da bude objavljen u toku ove godine.

„Album je trebalo da bude gotov, i ovo je trebalo da bude promocija. Sticajem okolnosti, a s obzirom na to da živimo u teškim vremenima, album još uvek nije izašao, niti je još uvek snimljen. Došli smo do ideje da sa horom KST (Klub studenata tehnike), ovde u Amerikani, snimimo jednu pesmu,  tako da je moguće da se snimak sa ovog koncerta pojavi na tom CD-u.

Kolar ističe i to, da je koncert  bio idealna prilika za premijerno izvođenje pet novih pesama.Ko prepozna da je pesma nova- svaka čast!“, dodao je poznati basista.

 

Fotografija: Wood RS

 

Sastav Zona B do sada je snimio šest studijskih albuma: Bestseller, Juke box,  Pirat , Two on One (kompilacija). Album “Original” objavljen je pod etiketom izdavačke kuće “One Records” iz Beograda. Isti izdavač, objavio je i autorska ostvarenja “Devil Blues” iz 2007. i , 2011. godine “Joker”. Objavljeno je i video izdanje „Crna Maca“, 2014. Zdenko ističe da u bendu ne „žure“ puno kada je u pitanju objavljivanje novog albuma. Smatra da imaju dovoljno godina, ali i iskustva koje im ukazuje na to, da nema potrebe da rade „na brzinu“, a da će album biti objavljen kada se bude ukazao pravi momenat za to.

„Mislimo da će to biti dobar materijal, pošto već dugo nismo ušli u studio. Sakupljamo te pesme već godinama, i smatramo da treba da ih objavimo bar zbog naših fanova koji dolaze na koncerte.“

 

Album bi, prema rečima Zdenka Kolara, trebalo da bude objavljen u jesen ove godine.

 

Sastav Zona B osnovan je 29. Novembra, 1986. godine. Clanovi grupe nastupali su širom regiona - na brojnim koncertima i festivalima, a radili su i sarađivali sa muzičkim imenima, kao što su:  Svetozar “Zoran” Božinović , Dadi Stojanović, Jovan Savić,Tomislav Rakijaš,Vladimir Filipović, Ljuba Đordević,  Vlada Divljan, Ivan Božinović, Miroslav Cvetković Cvele, Aleksandar Saša Lokner, Buddy Guy, Mike Sponza, Keith Dunn, Ivan Aleksijević, Vasil Hadžimanov, Maks Kočetov, Ivana Ćosić, Bebi Dol, Ognjen Radivojević, i mnogi drugi...

 

 Članovi benda:

Dušan Duda Bezuha - gitara

Zdenko Kolar - bas

Petar Zarija - vokal

Petar “Pera Joe” Miladinović - usna harmonika

Dušan Ristić - bubnjevi

Zoran Žikić - udaraljke

 

Fotografije : Wood RS


Objavljeno u: Intervjui 09. avgust 2016.

Frontmen poznatog nemačkog gothic/electro sastava Bionic Angel, Andreas Hug (producent, kompozitor i pevač), u intervjuu za Rock (UZOR), govori o aktuelnom albumu Masquerade, o muzičkoj industriji i autorskom radu, o stanju na svetskoj muzičkoj sceni, kao i o svom drugom dark/electro bendu Arise X.

 

Tagovano

Objavljeno u: Intervjui 26. jun 2016.

Hard & heavy sastav Ultimatum iz Splita, osnovan je 2001. godine, pod uticajem bendova kao sto su Whitesnake, Judas Priest, Osmi putnik, Iron Maiden, Divlje Jagode...

Pod etiketom izdavačke kuće Croatia Records objavljeni su albumi Ulice zla (2008), i U vihoru vremena (2014), a snimljeni su i spotovi za kompozicije Ulice zla (PILOTstudio, 2005), Labud (PILOTstudio, 2007) i Mojoj Ljubavi (režija - Toni Mijač).

Tagovano

Objavljeno u: Intervjui 26. jun 2016.

Muzička rok priča vezana za sastav Luminize počinje u muzičkoj skoli u Hrvatskoj, kada su, inspirisane osnivanjem boy bend-a, četiri devojke osnovale ženski sastav. Uz podršku svog profesora gitare, ubrzo su razvile sopstveni zvuk. Između ostalog, želja im je bila da muzičkom svetu dokažu, da internacionalni uspeh može da postigne i grupa vođena snažnom ženskom energijom.


Objavljeno u: Izdvajamo 13. jun 2016.

Na današnji dan, 1950. godine, rođen je Radomir Mihailović Točak.


Objavljeno u: Intervjui 03. jun 2016.

Nakon objavljivanja albuma Sirotinjsko Carstvo, sastav Partibrejkers održaće veliki koncert na stadionu Tašmajdan u Beogradu, 18. juna, 2016. Očekuju se i gosti na bini.


Objavljeno u: Intervjui 23. maj 2016.

Sastav Mustang iz Mostara nastao je početkom 2013. Osnovao ga je Boris Boras sa idejom da oformi bend koji bi stvarao isključivo autorsku muziku.

Tagovano

Objavljeno u: Vesti 21. maj 2016.

 

Zrenjaninski sastav Instant Karma objavio je živi album “Prljava Super Prevara (Blues Sessions)”. Na ovom ostvarenju nalaze se live sninci starijih kompozicija, kao i bonus pesme, za koje će, kako se navodi, uskoro biti urađeni spotovi.


Objavljeno u: Intervjui 18. maj 2016.

Crnogorski gotik metal sastav GRIMM, nedavno je objavio spot za kompoziciju “Igla u oku tvoje Duše”. Kako frontmen sastava Nebojša Đukanović navodi, uskoro će biti objavljen i novi album.


Objavljeno u: Vesti 06. maj 2016.

Objavljen treći singl satava YU grupa , sa aktuelnog albuma “Evo stojim tu” .


Objavljeno u: Izdvajamo 17. april 2016.

Dogodilo se na današnji dan , u istoriji Rock and Roll-a

 

Tagovano

Objavljeno u: Izdvajamo 16. april 2016.

 

 

Sastav Rok Bulevar , nedavno je objavio novi singl , kojim najavljuje veliki beogradski koncert . Tom prilikom će , u klubu Doma omladine , nastupiti i interesantni gosti iz sveta muzike.


Objavljeno u: Vesti 15. april 2016.

Povodom godišnjice od objavljivanja kompozicije " Knowing me , knowing you " sastava ABBA , britanski gitarista Mark Gemini Thwaite , snimio je obradu istoimene pesme , koju je u novoj verziji otpevao frontmen finskog sastava HIM , Ville Valo . Pesma za koju je snimljen i spot , ujedno je i najava prvog GMT albuma " Volumes " , koji će se u prodaji naći krajem juna ove godine .

 


Objavljeno u: Intervjui 02. april 2016.

Zrenjaninski sastav Ledene oči nastao je u proleće 2014. godine.  Grupu su osnovali - basista Madarász Gábriel ,  i , kompozitor i tekstopisac  Ɖula Madarász, uz pomoc pevača Vladimira Volkova , koji im se ubrzo pridručio.


Objavljeno u: Intervjui 30. mart 2016.

Sastav Zona B uskoro će predstaviti  CD pod nazivom “ Live ” snimljen na koncertu, odrżanom u sali “Amerikana” u Domu omladine, petog decembra 2014. godine. Pevač ovog popularnog bluz rok sastava, Petar Zarija, każe da je cilj objavljivanja pomenutog ostvarenja da do slušaoca dođe što više pozitivnih signala i sviračke inspiracije i kako dalje navodi  -  kompleksnog, energičnog, ali i svedenog sviranja autorskih pesama koje su tom prilikom modifikovane i usavršene.

Tagovano

Objavljeno u: Intervjui 29. februar 2016.

Grupa Instant Karma, nastala je 1984. godine, a ime je dobila prema nazivu istoimene kompozicije John-a  Lenonn-a. Pod uticajem sastava The Beatles i The Rolling Stones, bend su osnovali, pevač  Aleksandar Janković, gitaristi- Bogoljub Omaljev i Saša Koso.


Objavljeno u: Portret 28. mart 2016.

 

Pavol Cabadaj , gitarista , kompozitor i osnivač sastava Arzen, pre nekoliko dana, objavio je svoj drugi solo album. Reč je o ostvarenju " Snenie " koje predstavlja nastavak projekta  “CABO – Biju Hodiny”, objavljenog u februaru 2015. godine. Ovo umetnicko delo, nastavak je albuma Odpovede, sastava Arzen iz 2011. Cabadaj je napravio muziku za nekoliko izbranih pesama pisaca katoličke moderne, čija je dela izučavao njegov brat Peter. U Domu kulture Andrej Hlinka, u Terhovi, 28. februara, 2015, odrżana je i promocija ovog muzičkog remek-dela.

Tagovano

Objavljeno u: Intervjui 28. mart 2016.

Osnivač sastava Pavic je gitarista i kompozitor, Marko Pavić iz Beograda, koji se u Rimu, u Italiji,  već dugi niz godina bavi  muzikom.

Tagovano

Objavljeno u: Vesti 06. april 2016.

Nakon duže pauze, čuveni kantautor i gitarista Srđan Marjanović , objavio je novu pesmu.  Spot za kompoziciju “Dobri moj “ premijerno je prikazan na you tube kanalu, u ponedeljak , 22. marta.


Objavljeno u: Vesti 04. mart 2016.

Kako frontmen  Grimm band-a  Nebojsa Ɖukanovic navodi, grupa je formirana i imala je prvu probu, a utisci su, kako dalje tvrdi, i više nego pozitivni.


Objavljeno u: Vesti 25. februar 2016.

Projekat  AVANTASIA , Tobias-a  Sammet-a (Edguy),  kreće u martu ove godine, na svetsku “Ghostlights”turneju, koja će zapoceti  četvrtog marta u Berlinu, i trajaće do sedmog jula, 2016.

Tagovano

Objavljeno u: Vesti 24. februar 2016.

Sastav Riblja Čorba, ovih dana, intenzivno radi na svom novom ostvarenju. To će biti „jubilarni„ dvadeseti album, ove legendarne rok grupe. Tom činjenicom će, na nalepši način, biti obeleżeno trideset sedam godina postojanja na muzičkoj sceni.


Objavljeno u: Portret 18. februar 2016.

Gitarista i kompozitor, studijski muzičar, aranżer i producent...


Objavljeno u: Domaći spotovi 16. februar 2016.

Objavljeno u: Domaći spotovi 16. februar 2016.

Objavljeno u: Domaći spotovi 16. februar 2016.

Objavljeno u: Intervjui 15. februar 2016.

Intervju sa bendom Trigger koji smo vodili sa gitaristom Dusanom Svilokosom.


Objavljeno u: Intervjui 15. februar 2016.

Nedavno je objavljen novi  “lyrics video” za  deseti singl sa albuma “Dean Clea – L.U.N.A”. Pesma nosi naziv “Izgubljen u snu”.Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rock/public_html/templates/rock/html/com_k2/templates/blog2/user.php on line 263

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs