She brought me gasoline - Novi singl sa dve pesme

She brought me gasoline - Novi singl sa dve pesme

Objavljeno u: Izdvajamo 28. maj 2016. veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta

Zagrebački blues/roots/americana/lo-fi bend vraća nas u godine kada su se ovi žanrovi stvarali.

Zvuk

She brought me gasoline su zagrebački blues/roots/americana/lo-fi bend čiji zvuk potiče iz rudnika Appalachiae u kojima je Dock Boggs ostavio zdravlje, iz dubine od šest stopa gde Burnsideova ljubav počiva, s ulica Hearnea gde je Blind Willie svirao subotom, s obale ledenog Jordana, s Oldhamovog trema u Louisvilleu, sa Dylanove druge strane, iz zatvora u Folsomu i Glenove Greystone kapele, iz poslednje scene Tragača i Ethanove tuge, duela u Iskupljenju, iz benda u Južnjačkoj utehi, iz olupine stare 97-ice, Gus Cannonovog duha, Solomonovog brzog voza, Woodyjeve zemlje, iz blatnih ulica Clejana i Bogdanovih salaša.

Bend čine Kristijan (vokal/benđo/gitara/usna harmonika), Žac (gitara/vokal), Lonči (bas/vokal) i Markan (bubanj).

Singl (Pathway/Soul made in china)

U potrazi za autentičnim zvukom, bend je u proleće 2016. snimio singl uživo s dve pjesme (Pathway i Soul made in China) u zagrebačkom Reel Deal Recordings studiju koristeći pritom samo jedan RCA 77 mikrofon iz 50' godina, isti model koji je koristio i Elvis. Za mastering pesama zaslužan je Timothy Stollenwerk, poznat po svom radu s Bonnie Prince Billyjem, Cedrickom Burnsideom, Bombinom, Peterom Buckom i dr.

Poslušajte i pesme na linkovima ispod:


Dodatne informacije

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs