Dr Pop - Atheist rap: „Na svakom koncertu publika je najbolja!“

Dr Pop - Atheist rap: „Na svakom koncertu publika je najbolja!“

Objavljeno u: Intervjui Autor  09. maj 2016. veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta

 

Pank-rok grupa iz Novog Sada Atheist rap, u okviru promocije novog albuma Überlauf, održala je koncert u zemunskom klubu Fest. 

Publiku, koja se samo povećavala, za odličan provod pripremila je pank grupa Po kratkom postupku. Ovaj bend dolazi iz Beške, postoji od 2002. godine, ima gomilu autorskih pesama i na desetine odličnih svirki.

Pre nego što su Ateisti samo još više razdrmali publiku dobro poznati pevač Dr Pop podelio je sa nama utiske o novom albumu kao i planove benda.

 

Šta čini album Überlauf drugačijim od ostalih?

Ni jedan album nije isti. Na prethodnim smo svi doprinosili tekstovima, muzika je uglavnom bila Raduletova. Ovaj album je nekako ozbiljniji, direktniji i nadrkaniji, iako i dalje teramo šegu. Svirački je sigurno puno bolji od svih ostalih jer oni napreduju svakog dana i to se vidi i čuje.

Zašto smo čak pet godina čekali novi album?

Zato što smo puno svirali i nije bilo veće potrebe za novim hitovima. Kad si mlad možda misliš da treba svake godine izdavati, pa se i zasitiš na brzinu. Dve do tri godine su realne za pauzu, ali desi se kad imaš gomilu svirki i obaveza ponekad izbaciš neki singl čisto da popuniš rupe.

Kad onda možemo da očekujemo sledeći album?

Novi sigurno neće čekati toliko i možda će već dogodine biti izbačen. Imamo dogovor, koji još nije zvaničan, sa bratskim bendom iz zapadne Nemačke Defenders of the universe da izdamo pola-pola album. Oni su fini momci, angažovani, na liniji, kao i mi! Nije još dogovoreno, mene ne bi iznenadilo da se ostvari već sledeće godine, ali bi zato svi ovde bili iznenađeni.

Nakon dva spota, Ha-pu i Momci se vraćaju u grad, da li će biti još spotova?

Već sledeće nedelje snimamo treći spot i to će najverovatnije biti za Cvrčka (Odoh ja u cvrčke). Nakon ovog spota biće sigurno još jedan, a do kraja godine još jedan. Našli smo ekipu koja hoće to da radi za nas čisto iz entuzijazma.

Koja pesma sa novog albuma deluje kao da će se izdvojiti i biti hit?

Nemam pojma! Ha-pu smo predstavili jer je direktna, a više ne znam kako sve to funkcioniše sa albumima. Mislim da je dovoljno na par meseci izbaciti nešto što će se čuti i biti hit i onda ti album i nije ni potreban. Posebno jer se malo zarađuje, a traži mnogo muke. Novost je to što ćemo posle mnogo godina i posle drugog albuma koji je izašao na ploči i ovaj izbaciti i u tom formatu. Lepo je što će ljudi moći i tako da ga čuju.

 Koliko se bend promenio od trenutka nastanka do danas?

U suštini smo ostali isti, samo sada imamo mnogo bolje uslove u odnosu na ranije periode. Danas imamo svoj studio gde možemo da vežbamo i snimamo. U odnosu na prvih deset godina rada, ovo što danas imamo je svemir.

Kakva je publika u regionu i da li se razlikuje od naše?

Naša publika je svugde ok! Publika je stalno fina i nemamo baš nikakvih problema. Kod nas na koncertu publika je najbolja, gde god da sviramo.

Ko je publika danas?

Kad mi reflektori dozvole da vidim, uspem da primetim da se publika podmlađuje stalno. Postoji i ekipa koju viđamo godinama i otprilike znamo šta ćemo gde videti.

Koji su planovi za neki sledeći period?

U sredu 11. maja smo u Nikšiću, a 13. u Trebinju. Zatim 4. juna smo u Doboju na Jezero festu, 5. juna u Banjaluci, pa smo 24. juna u Kragujevcu na Arsenal festu. Od onoga što znam mogu da kažem da smo 1. jula u Somboru, 2. jula u Mariboru, a onda 10. na Exitu, a čeka nas i Beer Garden. 23. jula treba da gostujemo bendu Defenders of the universe na festivalu u Nemačkoj. 5. avgusta smo u Orahovici, a 28. treba da idemo u Pulu. Znam i da smo 14. septembra u Beču, nakon čega nas čeka turneja po Nemačkoj. Znam da ćemo svirati i Koncert godine, a verujem da će biti još svirki.

 

 

Koncert je trajao nešto više od dva sata, a publika je podjednako dobro reagovala na nove pesme, kao što reaguje na stare.

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs