Zona B: Petar Zarija - O novom CD albumu "LIVE"

Zona B: Petar Zarija - O novom CD albumu "LIVE"

Sastav Zona B uskoro će predstaviti  CD pod nazivom “ Live ” snimljen na koncertu, odrżanom u sali “Amerikana” u Domu omladine, petog decembra 2014. godine. Pevač ovog popularnog bluz rok sastava, Petar Zarija, każe da je cilj objavljivanja pomenutog ostvarenja da do slušaoca dođe što više pozitivnih signala i sviračke inspiracije i kako dalje navodi  -  kompleksnog, energičnog, ali i svedenog sviranja autorskih pesama koje su tom prilikom modifikovane i usavršene.

-Namera je takodje, da inspiriše sve ljubitelje żivog muziciranja da zajedno pođemo u novu Zonu, każe Petar i dodaje, da se na żivom albumu nalazi dvanaest autorskih pesama Zone B, kao i jedan bluz standard. Zona B je pomenuti repertoar,  odsvirala uz pomoć svojih kolega i prijatelja.

-Izvođenje legendarne pesme „Tamo daleko“ grupe Pop Mašina, pojačani Dżindżerom na gitari, koji se pojavljuje kao gost,  ili pesme „ I’m all right “ grupe Point Blank, u izvođenju grupe Zona B, sa Crnketom, ili kompozicija Zone B „Tell me why“ u izvođenju Tanje Jovićević,  samo su detalji te divne večeri.... odnosno, novog izdanja, tvrdi Petar.

CD „Live“ objaviće izdavačka kuca One Records iz Beograda.

-Ne razmisljajući o novom albumu, još manje o “żivom” izdanju, bluz bend Zona B je na koncertu odrżanom u Sali „Amerikana“ u Domu omladine u Beogradu, prosto naterana na ovo novo “live” izdanje,  uz podršku i razumevanje našeg izdavača „ONE Records“. U stvari, ovako teče saradnja od četvrtog albuma Zone B, pa do dana današnjeg. Naše ideje i rad  “ONE Records “ sprovodi u delo sa potpunom podrškom, razumevanjem i poverenjem, bez mnogo reči... mi to poštujemo, navodi Petar.

Na prethodnim, kako albumima, tako i nastupima, grupa je sarađivala sa brojnim gostujućim muzičarima. Petar navodi da su članovima sastava Zona B, brojni umetnici prużili podršku na pomenutom koncertu u Domu Omladine.

-Zona B u satavu: Duda Bezuha (gitara), Zdenko Kolar (bas gitara i glas),  Dušan Ristić (bubnjevi), Dadi Stojanović (gitara i glas),  i Petar Zarija (vokal),

sa prijateljima: Tanja Jovićević (vokal, Vidoja Bożinović - Dżindżer (gitara), Dragoljub Crnčević - Crnke (gitara i vokal), Jovan Joca Ilić (usna harmonika), Pera Džo (usna harmonika), Rade Radivojević (klavir i orgulje), Lole Savić (vokal), i Bora Longa (udaraljke ).

Zona B je sastav  ,  koji  je od početka  ” preplitao ”  uticaje starog blues-a  ,  i novijeg stila , a Petar dodaje ,  da publika podjednako użiva  i sluša , kako  blues standarde , tako i autorsku muziku . Članovi benda se , kako navodi , kreativno ,   idejno , ali i aranżmanski  dopunjuju.  Svako od muzičara u grupi,  utiče  na finalni  “ izgled ” same pesme , i albuma .

-Duda Bezuha - gitarista benda , koji je i autor  većine pesama ,  kao i producent na albumima , u fazi stvaranja pesama , veoma fleksibilno postavlja pesmu ,  i upoznaje bend sa novim kompozicijama , što daje mogucnost ritam sekciji , kao i meni  - pevaču , da budemo kreativni ,  i ugradimo naše stilove u nove pesme . Na taj način  zajedno  stvaramo prepoznatljivost  Zone B .

Petar je “ otkrio ”da je u pripremi novi studijski album  Sastava Zona B , a biće nastavljena  i koncertna aktivnost .

-Zona B je prevashodno klupski bend , ali festivalima se rado odazivamo , kao i letnjim koncertima , koji se organizuju po gradovima u Srbiji!

Za sve članove sastava ,  Zona B predsatvlja “ izlaz ”  iz svakodnevnice , i “realnosti“  koju nudi moderan svet.

-Zbog toga , dodaje Petar , svima nudimo da pođe sa nama u neku drugu zonu u kojoj neopisivo użivamo…..

Koncertna promocija albuma „Live“  biće odrżana u klubovima  u kojima  će grupa  Zona B  svirati , u  mesecu objavljivanja pomenutog DVD ostvarenja .  Kako je Petar naveo,  glavna promocija  će biti odrżana na Bluz samitu .

Dodatne informacije:

 • Mix i produkcija zvuka - Dušan Duda Bezuha
 • Inżinjeri zvuka - Milan Trifunović i Katarina Kolar
 • Fotografije - Katarina Kolar i Wood
 • Dizajn - Miloš Milosavljević

Dodatne informacije

Katarina Misailović

Radna biografija:

Novinar od 1999. godine.

Novinar, autor, voditelj, i muzički urednik na TV Čačak od 1999. do 2008. godine.

Autor i voditelj muzičkih emisija:

 • Videosound  (Rock muzika) - TV Čačak
 • Soba Pastelnih Tonova  (Klasična i jazz muzika) - TV Čačak
 • Soba (emisija istrażivačkog tipa - muzika kao fenomen, i uticaj muzičke umetnosti na razvoj društva;  razvojno psihološke osnove muzike) - TV Čačak
 • Emisija Art of Sound (Rock i pop), TV  projekat, 2008.
 • Prezenter i novinar- saradnik, u emisiji Mo Sport - SOS Kanal, 2009.
 • novinar - saradnik na portalima „Ozon Press“ i „Čačanski glas“ 2015.
 • Član UNS-a

Adresa sajta www.facebook.com/videosound.art.5

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs