Marko Pavić - O koncertima, i novom albumu koji je u pripremi

Marko Pavić - O koncertima, i novom albumu koji je u pripremi

Osnivač sastava Pavic je gitarista i kompozitor, Marko Pavić iz Beograda, koji se u Rimu, u Italiji,  već dugi niz godina bavi  muzikom.

Poznati italijanski sastav PAVIC, nedavno je objavio novi singl "Everytime I die" koji je snimljen tokom nastupa benda u Kijevu, prošlog leta. U samom video klipu, prepoznaje se velika količina pozitivne energije koja karakteriše nastupe benda, a kako gitarista i kompozitor grupe Marko Pavić navodi, u Ukrajini su se odlično proveli.

Publika u Kijevu je neverovatna. U početku nismo znali šta nas čeka, budući da je to bio naš prvi nastup u tim krajevima. Sve je odlično prošlo, i imamo samo pozitivne utiske sa tog putovanja. Sledećeg leta se vraćamo u Ukrajnu. Upravo su nam potvrdili nastup na Krock festivalu koji se odrżava na otvorenom u Maybutne.

Prema rečima frontmena sastava, Marka Pavića, grupa je započela rad na novom albumu.

Tek smo počeli da radimo na novoj muzici tako da je još prerano bilo šta predvideti. Imamo dosta započetih ideja, treba samo da nadjemo vreme da sve to odradimo. Ja sam uvek spreman za nove muzičke izazove. Koncertna aktivnost je uvek aktuelna, tako da treba da uklopimo obaveze. Skoro smo imali priliku da sviramo dva koncerta sa bendovima Lacuna Coil i Michael Schenker Group. Sa muzičke strane, kao i do sada, pokušaćemo da dodamo nešto što je za nas novo, što nismo do sada probali. Ceo bend je deo kreativnog procesa, i svako doprinosi svojim idejama. Svo petoro smo nestrpljivi da snimimo novu muziku. Nemamo u planu gostujuće muzičare.

Kako Marko dalje navodi, sigurno je, da će zvuk na novom albumu biti “teżi” nego na prethodnim ostvarenjima.

Često bendovi omekšavaju sound svakim sledećim radom, dok mi idemo u suprotnom smeru! Nemamo još tačnu ideju kada bi moglo biti objavljeno. Może da se desi da se odlučimo da objavimo singl ili EP, da bi skratili malo čekanje, budući da je prošli “Is War The Answer?” album, objavljen, pre skoro dve godine.

Biografija benda:

Osnivač sastava Pavic je gitarista i kompozitor, Marko Pavić iz Beograda, koji se u Rimu, u Italiji, već dugi niz godina bavi  muzikom.

Marko je u Italiju došao kada je imao dvadeset jednu godinu, a na Muzičkoj akademiji u Rimu je diplomirao gitaru i aranžiranje. Grupu PAVIC je osnovao 1998. Sastav su činili i basista Aleks Ferrara, kao i klavijaturista Lorenzo Antonelli. Krajem 2005. godine , izdavačka kuća Anteo records, objavila je debi album benda, pod nazivom “Taste some Liberty”. Album je za veoma kratko vreme odlično prihvaćen, kako u Italiji, tako i širom Evrope. Muzički kritičari su veoma pozitivno ocenili rad grupe,kao i Markov jedinstveni stil sviranja gitare. Kao gosti na pomenutom debi ostvarenju, pojavili  su se istaknuti muzičari, kao što su, gitarista Kee Marcello (Europe), basista Tonny Franklin (Whitesnake), klavijaturista  Vitalij Kuprij (Ring of Fire), i bubnjar Daniel Flores (Mind’s Eye).

U septembru 2008. objavljen je drugi album sastava PAVIC, pod nazivom Uncondicioned (Anteo Records & Publishing). Album je miksan u Švedskoj – Bohus Sound Studio (Abba, Status Quo), u pomoć producenta Tobias-a Lindell-a. I ovoga puta se kao gostujući muzičar, pojavio  gitarista Kee Marcello,  u kompoziciji “Just go on”, a sam album predstavlja kombinaciju klasičnog i modernog rok metal zvuka.

Tokom 2010. grupa je raskinula saradnju sa tadašnjim pevačem (Chris Catena). Usledila je potraga za novim vokalnim solistom, ali, i privremena pauza u radu sastava. članovi benda, posvetili su  pažnju radu na različitim muzičkim projektima.

Nakon izvesnog vremena , postavi benda se pridružio pevač  Joe Calabro, a tokom 2012. aktivni član grupe , postao je  i bubnjar Antonio Aronne. Prema rečima Marka Pavića, svi su se vrlo brzo i spontano uklopili u rad na novim pesmama.

Krajem januara 2014. objavljen je aktuelni album “Is War The Answer” (Anteo/New Venture Music). Ovoga puta, na mestu producenta, našao se producent Rick Beato , što je u smislu samog zvuka, označavalo i izvesnu promenu, u odnosu na prethodne albume.

Od samog početka, članovi sastava Pavic su često  nastupali, što samostalno, tako i kao  gosti na koncertima muzičara, kao što su, John Corabi i Rob Beach, ali i bendova: Iron Maiden, Opeth, Alter Bridge... Mnogi značajni muzičari su ostavili svoj muzički “pečat” na albumima (Vitalij Kuprij, Kee Marcello...)

Dodatne informacije

Katarina Misailović

Radna biografija:

Novinar od 1999. godine.

Novinar, autor, voditelj, i muzički urednik na TV Čačak od 1999. do 2008. godine.

Autor i voditelj muzičkih emisija:

  • Videosound  (Rock muzika) - TV Čačak
  • Soba Pastelnih Tonova  (Klasična i jazz muzika) - TV Čačak
  • Soba (emisija istrażivačkog tipa - muzika kao fenomen, i uticaj muzičke umetnosti na razvoj društva;  razvojno psihološke osnove muzike) - TV Čačak
  • Emisija Art of Sound (Rock i pop), TV  projekat, 2008.
  • Prezenter i novinar- saradnik, u emisiji Mo Sport - SOS Kanal, 2009.
  • novinar - saradnik na portalima „Ozon Press“ i „Čačanski glas“ 2015.
  • Član UNS-a

Adresa sajta www.facebook.com/videosound.art.5

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs