Objavljeno u: Intervjui Autor 16. februar 2020.

Poznat po svom energičnom scenskom nastupu, Djordje Stijepović je u svetu muzike priznat kao jedan od najboljih „slap“ kontrabasista. Pored benda „Tiger Army“ sa kojim dugi niz godina ima vrlo uspešnu karijeru i značajan broj objavljenih albuma, kao i sastava Drake Bell-a, Ɖorđe istovremeno svira i u sastavu „Atomic Sunset“. Nastupao je na brojnim festivalima širom sveta.

Objavljeno u: Intervjui Autor 16. septembar 2019.

Photographer Niko Antero Hill from Finland, known for his work with many bands such as Flat Earth, talks about his passion for music, about his artwork, and his favorite bands. He also reveals some of his secret wishes.

Objavljeno u: Intervjui Autor 25. jun 2019.

Anttoni Pikkarainen je kompozitor, gitarista, tekstopisac i pevač alternativnog rock/metal sastava Flat Earth iz Helsinkija (ex HIM / Amorphis), i grunge/altrock benda Polanski, takodje iz Helsinkija. Anttoni govori o muzičkoj sceni u svetu - nekada i sada... o momentima inspiracije, kao i o svojim prijateljima i muzičarima iz oba benda.

Objavljeno u: Intervjui Autor 06. jun 2019.

Anttoni Pikkarainen - singer, musician, guitarist, songwriter and lead vocalist for Flat Earth (alternative rock/metal band from Helsinki, featuring well known Finnish musicians from HIM and Amorphis) and Polanski (Helsinki based grunge/altrock band), talks about world music scene back in the day / nowadays... about moments of inspiration... about his friends and musicians from both bands...

Objavljeno u: Intervjui Autor 09. avgust 2016.

Frontmen poznatog nemačkog gothic/electro sastava Bionic Angel, Andreas Hug (producent, kompozitor i pevač), u intervjuu za Rock (UZOR), govori o aktuelnom albumu Masquerade, o muzičkoj industriji i autorskom radu, o stanju na svetskoj muzičkoj sceni, kao i o svom drugom dark/electro bendu Arise X.

 

Objavljeno u: Intervjui Autor 26. jun 2016.

Hard & heavy sastav Ultimatum iz Splita, osnovan je 2001. godine, pod uticajem bendova kao sto su Whitesnake, Judas Priest, Osmi putnik, Iron Maiden, Divlje Jagode...

Pod etiketom izdavačke kuće Croatia Records objavljeni su albumi Ulice zla (2008), i U vihoru vremena (2014), a snimljeni su i spotovi za kompozicije Ulice zla (PILOTstudio, 2005), Labud (PILOTstudio, 2007) i Mojoj Ljubavi (režija - Toni Mijač).

Objavljeno u: Intervjui Autor 26. jun 2016.

Muzička rok priča vezana za sastav Luminize počinje u muzičkoj skoli u Hrvatskoj, kada su, inspirisane osnivanjem boy bend-a, četiri devojke osnovale ženski sastav. Uz podršku svog profesora gitare, ubrzo su razvile sopstveni zvuk. Između ostalog, želja im je bila da muzičkom svetu dokažu, da internacionalni uspeh može da postigne i grupa vođena snažnom ženskom energijom.

Objavljeno u: Intervjui Autor 03. jun 2016.

Nakon objavljivanja albuma Sirotinjsko Carstvo, sastav Partibrejkers održaće veliki koncert na stadionu Tašmajdan u Beogradu, 18. juna, 2016. Očekuju se i gosti na bini.

Objavljeno u: Intervjui Autor 23. maj 2016.

Sastav Mustang iz Mostara nastao je početkom 2013. Osnovao ga je Boris Boras sa idejom da oformi bend koji bi stvarao isključivo autorsku muziku.

Objavljeno u: Intervjui Autor 18. maj 2016.

Crnogorski gotik metal sastav GRIMM, nedavno je objavio spot za kompoziciju “Igla u oku tvoje Duše”. Kako frontmen sastava Nebojša Đukanović navodi, uskoro će biti objavljen i novi album.

Strana 1 od 2

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs