Custom Adv 1
Objavljeno u: Intervjui Autor 09. avgust 2016.

Frontmen poznatog nemačkog gothic/electro sastava Bionic Angel, Andreas Hug (producent, kompozitor i pevač), u intervjuu za Rock (UZOR), govori o aktuelnom albumu Masquerade, o muzičkoj industriji i autorskom radu, o stanju na svetskoj muzičkoj sceni, kao i o svom drugom dark/electro bendu Arise X.

 

Objavljeno u: Intervjui Autor 26. jun 2016.

Hard & heavy sastav Ultimatum iz Splita, osnovan je 2001. godine, pod uticajem bendova kao sto su Whitesnake, Judas Priest, Osmi putnik, Iron Maiden, Divlje Jagode...

Pod etiketom izdavačke kuće Croatia Records objavljeni su albumi Ulice zla (2008), i U vihoru vremena (2014), a snimljeni su i spotovi za kompozicije Ulice zla (PILOTstudio, 2005), Labud (PILOTstudio, 2007) i Mojoj Ljubavi (režija - Toni Mijač).

Objavljeno u: Intervjui Autor 26. jun 2016.

Muzička rok priča vezana za sastav Luminize počinje u muzičkoj skoli u Hrvatskoj, kada su, inspirisane osnivanjem boy bend-a, četiri devojke osnovale ženski sastav. Uz podršku svog profesora gitare, ubrzo su razvile sopstveni zvuk. Između ostalog, želja im je bila da muzičkom svetu dokažu, da internacionalni uspeh može da postigne i grupa vođena snažnom ženskom energijom.

Objavljeno u: Intervjui Autor 03. jun 2016.

Nakon objavljivanja albuma Sirotinjsko Carstvo, sastav Partibrejkers održaće veliki koncert na stadionu Tašmajdan u Beogradu, 18. juna, 2016. Očekuju se i gosti na bini.

Objavljeno u: Intervjui Autor 23. maj 2016.

Sastav Mustang iz Mostara nastao je početkom 2013. Osnovao ga je Boris Boras sa idejom da oformi bend koji bi stvarao isključivo autorsku muziku.

Objavljeno u: Intervjui Autor 18. maj 2016.

Crnogorski gotik metal sastav GRIMM, nedavno je objavio spot za kompoziciju “Igla u oku tvoje Duše”. Kako frontmen sastava Nebojša Đukanović navodi, uskoro će biti objavljen i novi album.

Objavljeno u: Intervjui Autor 09. maj 2016.

 

Pank-rok grupa iz Novog Sada Atheist rap, u okviru promocije novog albuma Überlauf, održala je koncert u zemunskom klubu Fest. 

Objavljeno u: Intervjui Autor 02. april 2016.

Zrenjaninski sastav Ledene oči nastao je u proleće 2014. godine.  Grupu su osnovali - basista Madarász Gábriel ,  i , kompozitor i tekstopisac  Ɖula Madarász, uz pomoc pevača Vladimira Volkova , koji im se ubrzo pridručio.

Objavljeno u: Intervjui Autor 30. mart 2016.

Sastav Zona B uskoro će predstaviti  CD pod nazivom “ Live ” snimljen na koncertu, odrżanom u sali “Amerikana” u Domu omladine, petog decembra 2014. godine. Pevač ovog popularnog bluz rok sastava, Petar Zarija, każe da je cilj objavljivanja pomenutog ostvarenja da do slušaoca dođe što više pozitivnih signala i sviračke inspiracije i kako dalje navodi  -  kompleksnog, energičnog, ali i svedenog sviranja autorskih pesama koje su tom prilikom modifikovane i usavršene.

Objavljeno u: Intervjui Autor 29. februar 2016.

Grupa Instant Karma, nastala je 1984. godine, a ime je dobila prema nazivu istoimene kompozicije John-a  Lenonn-a. Pod uticajem sastava The Beatles i The Rolling Stones, bend su osnovali, pevač  Aleksandar Janković, gitaristi- Bogoljub Omaljev i Saša Koso.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rock/public_html/templates/rock/html/com_k2/templates/blog2/category.php on line 287
Strana 1 od 2

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs