Četiri decenije Divljih Jagoda, i promocija novog albuma

Četiri decenije Divljih Jagoda, i promocija novog albuma

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Povodom obeležavanja četrdeset godina postojanja na muzičkoj sceni, objavljen je novi studijski album sastava Divlje Jagode, pod nazivom Jukebox. U toku promotivne turneje, pomenuto ostvarenje je predstavljeno u RTS Klubu, u zgradi Radio Beograda. Na promociji je govorio i poznati gitarista Borislav Mitić. Nakon svečanog uvodnog dela, održan je i nastup u kultnoj Šestici (muzički studio Radio Beograda).

Prema rečima muzičara iz benda, Jukebox je simbol njihovih početaka, ali ujedno i poruka da neće zaboraviti svoje stare hitove i bivše članove. 

Kompozitor i gitarista Sead Zele Lipovača napominje da je koncepcija albuma drugačija od svih prethodnih, dok je sama ideja za takav projekat došla od ljubitelja muzike Divljih Jagoda. Shodno tome, na albumu su „ugostili“ nekadašnje članove: Tonija Jankovića, Mladena Vojičića Tifu, Sanina Karića, Žanila Tataja Žaka, Nenada Borića i Edina Šehovića Šehu. Objavljen je i video spot za pesmu “Jukebox” u kojem se prisećaju svih 40 godina postojanja. Posvetili su ga Mustafi Ismailovskom - Mucu, klavijaturisti originalne postave.

fotografija: Mile Radoičić

Prema Zeletovim rečima, na albumu se osim naslovne „Jukebox“, kao i još dve nove pesme, nalaze i „rimejkovi“ starijih numera, kao i instrumentalna obrada Betovenove kompozicije ”Za Elizu”.

„Napravio sam album kakav devedeset posto publike od mene očekuje. To je ono po čemu su nekada davno i Divlje Jagode postale poznate. Što se tiče samog snimanja, ja sam uradio najbolje što sam znao. Trudio sam se... Čak sam i mislio da će album biti snimljen za mesec ili dva, ali je potrajalo više od godinu ipo dana. Sam sebi sam napravio problem kada sam prihvatio tu koncepciju albuma - da na njemu bude dosta gostiju, odnosno naših prijatelja koji su nekada bili u bendu. Medjutim, kako smo se „rasuli“ po svetu, onda to nije baš bilo jednostavno.“

fotografija: Mile Radoičić

Svoje „članstvo“ u bendu, obnovio je prvi pevač Divljih Jagoda - Toni Janković, koji je na albumu otpevao i naslovnu kompoziciju.

„Ovo je nešto potpuno novo, potpuno drugačije od onoga sto su Jagode do sada radile. Same obrade su vrlo zanimljive, i ja ih doživljavam kao potpuno nove kompozicije. Imamo pet novih pesama, ali imamo i potpuno „svežu krv“, mlade dečke - Damjan Deurić - klavirista, koji takodje radi i spotove, zatim, Livio Berak - pevač, i basista Damjan Mileković. Tu je i bubnjar Emil Kranjčić. Pridružio sam se i ja. Ne znam do kada će to trajati, ali želim uživati u svemu ovome.“

fotografija: Mile Radoičić

Jedan od novih članova sastava Divlje Jagode je i basista Damjan Mileković:

„Snašao sam se jako dobro u bendu. Smatrao sam da je meni oduvek mesto ovde, i kada sam dobio priliku da se „ukrcam“ na ovaj „brod“, nisam je propustio. Mislim da ovu ekipu čekaju lepe i velike stvari.“, ističe Mileković.

fotografija: Mile Radoičić

Promotivna turneja obuhvatila je i nekoliko većih gradova u regionu, a kako se navodi u planu su i veliki koncerti.

Album Jukebox Divljih Jagoda je u prodaji u izdanju Croatia Records-a.

fotografija: Čedomir Radivojević

https://divlje-jagode.com/
Katarina Misailović

Radna biografija:

Novinar od 1999. godine.

Novinar, autor, voditelj, i muzički urednik na TV Čačak od 1999. do 2008. godine.

Autor i voditelj muzičkih emisija:

  • Videosound  (Rock muzika) - TV Čačak
  • Soba Pastelnih Tonova  (Klasična i jazz muzika) - TV Čačak
  • Soba (emisija istrażivačkog tipa - muzika kao fenomen, i uticaj muzičke umetnosti na razvoj društva;  razvojno psihološke osnove muzike) - TV Čačak
  • Emisija Art of Sound (Rock i pop), TV  projekat, 2008.
  • Prezenter i novinar- saradnik, u emisiji Mo Sport - SOS Kanal, 2009.
  • novinar - saradnik na portalima „Ozon Press“ i „Čačanski glas“ 2015.
  • Član UNS-a

Adresa sajta www.facebook.com/videosound.art.5

O nama

U vreme kada je na svetskoj muzičkoj sceni sve manje autorskog rada i kvalitetnih autora, kada se muzička umetnost izjednačava sa pojmom "muzička industrija", a muzičari svoju "misiju" svode na traganje za komercijalnim uspehom, web magazine UZOR svim ljubiteljima Rock ‘n’ Roll-a, nudi pravo "utočiste"...

Detaljnije

Kontakt

Za sve predloge, pohvale, sugestije, bilo šta, pišite nam na našu email adresu ili nas posetite na facebook stranici.

redakcija@rock.org.rs